Horario: Dilluns a divendres de 9:00 a 20:00 h ininterrumpidament
962 351 312 - Whatsapp: 696 085 154
BLOG / DOCUMENTACIÓ

NOTÍCIES, ARTICLES, RECOMANACIONS,...

RECOMANACIONS POST-RASPAT I ALLISAT RADICULAR

Per : data : 9 març, 2021 comentaris : (Comentaris tancats a RECOMANACIONS POST-RASPAT I ALLISAT RADICULAR)

En la malaltia periodontal intervenen diversos factors (genètica, malalties generals, medicaments, hormones, tabac..), però principalment és produïda per un acúmul de placa bacteriana i carrall (sarro) en la superfície de les dents. Així doncs, després d’un exhaustiu estudi del seu cas i de la correcció de factors que li fan més susceptible a la malaltia, el tractament inicial és la desinfecció i desinflamación de la seua boca mitjançant el raspat i allisat radicular (RAR).

El RAR no sol ser una intervenció molesta, encara que si pot apreciar certs canvis en les seues genives i dents després del tractament, com:

  • Sensibilitat al fred, que sol remetre després d’alguns dies de manera espontània. Si no és així, consulte’ns i li recomanarem algun producte per a solucionar el problema.
  • Les dents poden semblar una mica més llargues i més mòbils, perquè en desaparèixer la inflamació, la geniva perd una mica de volum.
  • Molt rares vegades, apareix una reacció aftosa bastant molesta. Les aftas o nafres tenen un temps d’evolució de 7-14 dies, però podem donar-li tractament per a accelerar la curació.

Recomanacions:

  • Pot realitzar una dieta normal quan hagen passat els efectes de l’anestèsia.
  • Si té alguna molèstia el mateix dia de la intervenció, sol desaparèixer amb qualsevol analgèsic que prenga habitualment (paracetamol, ibuprofè,…). No prenga aspirina ni cap compost que continga àcid salicílic.
  • Pot realitzar el raspallat i la neteja interproximal de manera normal el mateix dia del RAR.

Ha de tenir en compte que:

  • En bosses o defectes ossis profunds, el RAR no sol ser suficient per a controlar la malaltia i serà necessari realitzar una fase correctiva periodontal.
  • El tractament periodontal és efectiu per a detindre la progressió de la malaltia periodontal, encara així, els bacteris tendeixen a recolonizar les bosses, i és necessari un tractament de MANTENIMENT PERIODONTAL (adaptat a les necessitats de cada pacient) per a mantenir la salut de la seua periodonto.
  • A vegades, malgrat el tractament, no s’aconsegueix el control total de la malaltia, i en aquest cas la malaltia avança, encara que de forma més lenta que sense tractament. Això pot ocórrer en: formes molt agressives de malaltia periodontal com les que apareixen en xiquets i adults joves, fumadors de més d’un paquet al dia o que no compleixen correctament les recomanacions donades pel professional i pacients amb malalties greus o que prenen certs medicaments.