Horario: Dilluns a divendres de 9:00 a 18:00 h ininterrumpidament
962 351 312 - Whatsapp: 696 085 154
BLOG / DOCUMENTACIÓ

NOTÍCIES, ARTICLES, RECOMANACIONS,...

La importància del son en la nostra salut, també la bucodental

Per : data : 22 setembre, 2021 comentaris : (Comentaris tancats a La importància del son en la nostra salut, també la bucodental)

El SON té un paper molt important en el manteniment de la teua salut, millora la teua memòria i et permet aprendre i mantenir-te alerta durant la vigília. Sense un son de qualitat, l’estat d’ànim i la capacitat de funcionar poden estar deteriorats significativament.

Un dels trastorns del son més comuns són els trastorns respiratoris, juntament amb l’insomni i la síndrome de cames inquietes. I les conseqüències per a la salut poden ser hipertensió, malaltia cardiovascular, trastorns endocrins i metabòlics, trastorns gàstrics com la malaltia de reflux gastrointestinal, trastorns emocionals i psicològics i augment de la taxa de mortalitat.

Similarment, al revés, una malaltia o problema de salut, pot repercutir en el son d’un pacient, com les condicions doloroses, l’augment de l’estrès i la depressió.

Al Centre Odontològic Elsa Regal és fonamental reconèixer al pacient que pot estar en risc de patir un problema de salut vinculat possiblement a un trastorn del son com a factor subjacent o contribuent. Per això en les nostres revisions rutinàries incloem l’avaluació de la teua medicació habitual, la teua alimentació i la teua qualitat del son.

Per a més informació no dubtes en preguntar-nos. Et recomanem un llibre fàcil de llegir, amè i motivador.