Horario: Dilluns a divendres de 9:00 a 18:00 h ininterrumpidament
962 351 312 - Whatsapp: 696 085 154
BLOG / DOCUMENTACIÓ

NOTÍCIES, ARTICLES, RECOMANACIONS,...

Informació per a pacients que es mediquen amb bisfosfonats

Per : data : 8 març, 2021 comentaris : (Comentaris tancats a Informació per a pacients que es mediquen amb bisfosfonats)

Els bisfosfonats són medicaments que s’utilitzen en pacients amb osteoporosis i també en alguns pacients amb càncer, per a prevenir fractures d’ossos. Són tractaments que han de mantenir-se durant llarg temps perquè siguen eficaços.

Avui dia, està perfectament establida la relació entre patir osteonecrosis dels maxil·lars i el tractament amb bisfosfonats, per la qual cosa entenem que hem d’advertir als pacients d’aquest risc i dur a terme les següents mesures per a la seua prevenció, recomanades per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS).

Abans de començar a prendre bisfosfonats han d’assegurar-se de tenir un bon estat de salut bucodental, per la qual cosa han de ser examinats pel seu dentista i rebre el tractament dental adequat.

Mentre estan en tractament haurien de passar revisions regulars cada 6 mesos i acudir a consulta tan prompte com presenten problemes dentals o qualsevol ferida o nafra de més de dues setmanes d’evolució, que no cura, encara que no dolga.

Davant qualsevol intervenció dental, ha de comunicar al dentista que està rebent bisfosfonats.

En qualsevol cas s’han de conèixer les mesures generals d’higiene dental i dur-les a terme durant tot el tractament.