Horario: Dilluns a divendres de 9:00 a 18:00 h ininterrumpidament
962 351 312 - Whatsapp: 696 085 154
BLOG / DOCUMENTACIÓ

NOTÍCIES, ARTICLES, RECOMANACIONS,...

Càries dental

Per : data : 9 març, 2021 comentaris : (Comentaris tancats a Càries dental)

És una patologia caracteritzada per una sèrie de reaccions que provoquen la descalcificació dels teixits durs dentals i posteriorment la destrucció irreversible de la dent. Si la càries no es tracta avançarà des de l’exterior cap a l’interior de la dent, afectant estructures més profundes com el nervi, el teixit periodontal i l’os.

La causa d’aquesta desmineralització són els àcids procedents de la metabolització de les restes d’aliments pels bacteris intraorals.

Amb una exploració detallada o amb ajuda de proves radiològiques, es detecten taques o punts de color blanc guix que són zones de lesió incipient, no cavitades, que podran mantenir-se amb una bona higiene i tractaments amb fluor. Aquesta lesió es pot detenir i mantenir en el temps. La seua doctora li indicarà on es troben, per a la seua millor cura i manteniment, a més quedaran registrades en la seua història clínica i es controlaran en cada revisió.

Si la lesió està cavitada, si la sonda d’exploració s’enganxa i el tacte és tou, la lesió és irreversible i cal tractar-la. En aquesta fase el pacient pot notar certa sensibilitat a alguns aliments, sobretot dolços, i a les begudes fredes o calentes, però no sol existir dolor continu o espontani.

El tractament, sota anestèsia local, consisteix a extirpar el teixit dentari afectat i substituir-lo per un material de restauració. En aquesta clínica s’utilitzen materials totalment biocompatibles i de la millor qualitat per a la seua funció i estètica.